Enquête woonvisie Waadhoeke

Enquête woonvisie Waadhoeke

Beste inwoners van Sint Jacobiparochie, de gemeente heeft een online enquête met betrekking tot wonen in Waadhoeke gemaakt. Wij als inwoners van Sint Jacobiparochie kunnen hier onze persoonlijke mening achterlaten, en zo een bijdrage leveren aan de woonvisie voor de toekomst.

Zaterdag de nieuwe zondag voor VV. Sint Jacob

Zaterdag de nieuwe zondag voor VV. Sint Jacob

Op 20 mei 2019 kregen alle leden van VV Sint Jacob een bijzondere uitnodiging in de mailbox getiteld: Uitnodiging: Beslis mee over de toekomst van St Jacob. Met een introducerend verhaal leidt de uitnodiging haar leden in over een ontwikkeling die ogenschijnlijk niet lijkt te stoppen. Van origine zondag verenigingen die noodgedwongen de overstap maken naar de zaterdag.

Keitjes kopen voor een Jacobsschelp

Keitjes kopen voor een Jacobsschelp

Een zichtbaar symbool tussen de tegels voor het bordes van de Groate Kerk en tegelijkertijd een goed doel steunen. Kultureel Sintrum De Groate Kerk in St.-Jacobiparochie start een actie om 1500 grijze keitjes te verkopen, waarmee een grote schelp voor de kerk geplaatst kan worden. Van elk verkochte steentje à € 9 gaat € 2 naar het project ‘Pelgrimeren voor de jeugd’.

Nieuw tenue

Nieuw tenue

Met dank aan Loonbedrijf A.G. de Vries, de club van 100 en een anonieme sponsor hebben nu ook de jongsten van de VV St. Jacob een schitterend nieuw voetbaltenue!

Jan en Josefien Kooistra Ster van Waadhoeke

Jan en Josefien Kooistra Ster van Waadhoeke

Jan en Josefien Kooistra uit Sint Jacobiparochie zijn vanavond benoemd tot Ster van Waadhoeke.  De Kooistra’s ontvangen de onderscheiding onder meer voor hun inzet voor SV Friesland, de vereniging die al jarenlang allerlei loopevenementen in Noord-Nederland organiseert en begeleidt.