Doe jij de lichten uit op vrijdag 1 september?

Gepubliceerd op: 07-08-2023

Het Waddengebied is één van de laatste plekken in Nederland waar het nog écht donker wordt. Op vrijdagavond 1 september 2023 doen we met zoveel mogelijk mensen de lichten uit. Langs de Waddenkust van Den Helder tot aan de Duitse grens. Dit is de aftrap van de evenementenmaand van de Landschapstriënnale 2023: Sterren op ’t Wad. Met het uitdoen van de lichten wordt aandacht gevraagd voor het belang van donkerte. Doe jij mee?

Om zoveel mogelijk lichten uit te doen, werken gemeentes en regio’s samen met de Landschapstriënnale en Visit Wadden. Samen roepen we iedereen op om de lichten uit te doen op vrijdag 1 september 2023 tussen 21.30 en 22.00 uur.

Dus zet buiten en binnen de lichten uit bij jou thuis en zorg er op je werk voor dat de lichten in kantoren en gevelverlichting voor reclame doven op 1 september. Vergeet niet lekker buiten te gaan zitten, en te genieten van de rust en de donkerte van de Wadden te ervaren.

Dynamische Waddendelta

De Landschapstriënnale is een festival gericht op verleden, heden en toekomst van het Nederlandse landschap. Elke drie jaar landt de triënnale in een andere regio om daar de schijnwerpers te richten op specifieke opgaven, ontwikkelingen en thema’s. De Landschapstriënnale 2023 heeft als thema: de Dynamische Waddendelta. Het festival vindt plaats van 1 t/m 30 september aan de unieke Waddenkust, van Den Helder tot aan de Duitse grens. www.landschapstriennale.com