Bedrag van 5 miljoen totaal voor Bildtdijken

Gepubliceerd op: 25-06-2024

Gemeente Waadhoeke vult het bedrag van 3,5 miljoen uit het Volkhuisvestingsfonds van het Rijk aan met 1,5 miljoen. Het totale bedrag gaat in stappen naar de Stichting Herstel Dorpen en Bildtdijken.

Ruim 50 van de meer dan 500 oude dijkwoningen worden met dit geld gerenoveerd. Wethouder Kees Arendz: ”Dit unieke gebied verdient verbetering en verduurzaming. En het heeft een positief effect op de leefbaarheid en veiligheid van de streek als er goede, bewoonbare huizen staan. Deze investering zorgt voor een grote stap in de goede richting.” 

Projectleider Remko Visser en bestuursleden Wim Megens en Anne Vlaskamp van Stichting Herstel Dorpen en Bildtdijken in gesprek met wethouder Kees Arendz over een gerenoveerde woning op de Oudebildtdijk. Foto: Piet Douma. 

 

 

Van de ruim 50 dijkwoningen die in matige tot slechte staat verkeren, krijgt het grootste gedeelte een grondige opknapbeurt. Als het echt niet anders kan, wordt gekozen voor
sloop-nieuwbouw. Het draagt allemaal bij aan de leefbaarheid, een positieve uitstraling en verbeterde leefomgeving. 

 

De Bildtdijken zijn een waardevol onderdeel van het Bildtse landschap met unieke cultuurhistorie en ruimtelijke structuur. Stichting Herstel Dorpen en Bildtdijken heeft met gemeente Waadhoeke een plan opgesteld om de dijkwoningen op de Bildtdijken te verbeteren en verduurzamen. Met behoud van het karakter en historische waarde.

 

Het project heeft een looptijd van 7 tot 10 jaar. Gemeente Waadhoeke gaat samen met de stichting en de bewoners dit ambitieuze project aan, een positieve stap naar een nog betere toekomst voor de Bildtdijken. Komende tijd wordt het project verder vorm gegeven. 

 

Voor meer informatie over het project neemt u contact op met projectleider Remko Visser van Stichting Herstel Dorpen en Bildtdijken op het telefoonnummer: 06 - 2540 3344.