Faske in programma Bevrijdingsfestival

Gepubliceerd op: 25-01-2022

Popfestival Eurosonic Noorderslag is los en vindt dit jaar wederom digitaal plaats. In de Groningse Oosterpoort maakten veel, voornamelijk Nederlandse, artiesten de afgelopen dagen opnames. Zo ook Fasil Kuipers en zijn muzikale partner Jurjen van der Molen.

Met Faske timmeren ze vanuit Friesland hard aan de weg, mede dankzij de hit Jij belt mij alleen wanneer jij dronken bent. Ook zij werken samen met Hoogendorp en maakten eerder deze week al opnames voor zowel Eurosonic als Noorderslag.

"We zijn hier nu om Bente even te spreken”, vertelt Kuipers. En er is mooi nieuws, in maart mogen ze als voorprogramma met haar op tournee door het land. En ja, ook optredens tijdens het Bevrijdingsfestival in Leeuwarden en Grasnapolsky in Scheemda liggen in het verschiet. "Of mogen we dat nog niet zeggen?” Ze lachen. "Eerst mogen we vrijdag naar het tv-programma. Dan kunnen we onze show die dan wordt uitgezonden door ESNS zelf niet eens zien”, aldus Van der Molen. Komt vast goed, de meeste registraties zijn later terug te kijken.

 

Bron Leeuwarder Courant