‘Dans naar de Hemel’ in De Groate Kerk

Gepubliceerd op: 09-03-2023

Op 25 en 26 maart landt de erfgoedparade in St.-Jacobiparochie met de voorstelling ‘Dans naar de Hemel’. Aanvang voorstelling op zaterdag 25 maart: 16.00 uur en 20.00 uur/ voorstelling zondag 26 maart: 13.00 uur en 16.00 uur.

 

De Groate Kerk aan Oosteinde 1 te St.-Jacobiparochie wordt overgenomen door verschillende dansers en freerunners, die op, aan, buiten en in de kerk spectaculair danstheater laten zien. De voorstelling ‘Dans naar de Hemel’ is onderdeel van de erfgoedparade, een reizend feest van verbinding en verwondering waarmee iconische gebouwen nieuwe invullingen krijgen.

Kaarten voor de voorstelling ‘Dans naar de Hemel’ kosten € 12,50 voor volwassenen en € 9,75 voor kinderen t/m 12 jaar. Alle informatie is te vinden op www.erfgoedparade.nlTicketstickets@erfgoedparade.nl

Ellen Klaus, productieleider erfgoedparade: “Het publiek krijgt in St.-Jacobiparochie een spektakelstuk te zien; een voorstelling die de mogelijkheden van de Groate Kerk als culturele locatie volledig benut. Stichting Ropes Aligned heeft een nieuwe voorstelling gemaakt met dansers, freerunners en spannende orgelmuziek. Het publiek gaat op avontuur door de Groate Kerk en geeft er samen met de artiesten nieuwe betekenis aan.”

Natasja Bode en Suzanne de Bekker, artistiek leiders van Ropes Aligned/ Dans naar de Hemel: “Wij brengen een energieke voorstelling met professionele dansers, muzikanten en topatleten. In deze nieuwe voorstelling dagen wij het publiek uit om de grote monumentale kerk op een totaal andere manier te beleven. Enorm spannend om dit soort voorstellingen in de Groate Kerk te spelen.”

De erfgoedparade is een initiatief van BOEi met steun van de VriendenLoterij. Culturele makers krijgen de kans om nieuwe voorstellingen te bedenken en leegstaand erfgoed te activeren. De voorstellingen zijn gericht op een breed publiek; laagdrempelig en betaalbaar. De erfgoedparade komt graag in contact met meer culturele makers en locaties om samen nieuwe ideeën vorm te geven.