Watertoren wordt B&B: ‘Als ik later groot ben, ga ik in de watertoren wonen’

Gepubliceerd op: 27-01-2024

Misschien heb je wel eens gedoucht onder het water uit de watertoren in Sint Jabik. Maar na jarenlang plannen kan je er straks slapen en Noordwest-Friesland overkijken.

“Toen onze zoon klein was zei die: als ik later groot ben, ga ik in de watertoren wonen,” vertelt eigenaar Erna Kolkman. “En op een geven moment stond er een bord in de tuin.”

Na lang plannen en verbouwen is de watertoren straks een B&B. Op 41 meter hoogte worden twee appartementen gebouwd. Vanuit bad kan je dan kilometers ver kijken. “Echt een fenomenaal uitzicht.”

Al had dat nog wel wat voeten in de aarde: de ramen moest in een 70 centimeter dikke muur: “Dat is verreweg het aller, alleringewikkeldst geweest,” vertelt Kolkman. “Met een hoogwerker en een man met een slijpschijf die stukje bij beetje eruit haalde.”

Onder de watertoren kan je straks tussen het wandelen en fietsen ook even bijkomen in het rustpunt of de tuin. “Dat is allemaal gratis.”

De familie sleepte 200 duizend euro subsidie binnen uit de K(l)eigoed Erfgoed Deal. “Extra geld is mooi meegenomen,” zegt Kolkman. “Al is het een beetje een druppel op de gloeiende plaat.”

Maar daarmee kan wel een balustrade op het dak worden gemaakt, waar je op afspraak Noordwest-Friesland over kan kijken.

Klik voor het filmpje op deze link.

Bron Omroep Zilt