Bericht van de Zonnebloem afdeling Sint Annaparochie e.o. : Zonnebloemloten in 2020

Gepubliceerd op: 07-06-2020

Veertig vrijwilligers gaan jaar in jaar uit langs de deuren met de Zonnebloemloten. Bijna iedereen is bereid zo’n lot of een paar loten te kopen. In 2019 verkochten onze vrijwilligers 2800 loten langs de deuren, op de Lammetsymet, bij collega’s, familie en vrienden. Dit jaar komen we niet langs de deuren vanwege het gevaar van Corona besmetting.

De vrijwilligers van onze Zonnebloem afdeling ondernemen met veel passie een scala aan activiteiten met de deelnemers. De ene deelnemer wil scrabbelen, de andere wil graag naar de markt. We gaan bijna jaarlijks een dagje varen met 40 deelnemers en met de bus naar Texel, de Keukenhof of naar een dierentuin. In de herfst is het vaak met een klein groepje van een High Tea genieten, poffertjes eten en/of maar een museum. En in december naar een kerstmarkt in een tuincentrum. Wil de deelnemer niet meedoen aan activiteiten maar alleen thuis bezoek ontvangen dan is dat ook mogelijk. Oudere mensen met een lichamelijke beperking komen vaak nauwelijks de deur meer uit en onze vrijwilligers brengen daar op een positieve manier verandering in.

De gebruikelijke activiteiten van de Zonnebloem zijn dit jaar eensklaps stil komen te liggen.

 

Binnenkort verspreiden onze vrijwilligers een kaartje met daarop de aanwijzingen hoe u de loten kunt kopen. Wij hopen van ganser harte dat u bereid bent onze loten te kopen.

 

Wat hebben we wel kunnen doen

Bij de Zonnebloem is het nooit ‘uit het oog, uit het hart’. We houden zoveel als mogelijk is contact met onze deelnemers, via de telefoon en via een attentie in de vorm van een kaart, een plant of een reep chocola. Steeds weer bedenken we met elkaar wat ze kunnen betekenen voor onze deelnemers en hoe we daar vorm aan kunnen geven.

Bij de Zonnebloem Sint Annaparochie en omgeving zijn 30 vrijwilligers en 150 deelnemers aangesloten. U kunt zich ook bij ons aansluiten als deelnemer of als vrijwilligers. Stuur een berichtje naar zonnebloem-sintanne@ziggo.nl of bel naar iemand van het bestuur.  

Het bestuur bestaat uit: 

Jan Lugtenburg, voorzitter 06-22044434

Dorien Sijtsma, secretaris  06-46082342

Hette Veldema, penningmeester 06-25182080