Mensen met en zonder (licht) verstandelijke beperking als vrijwilligers op stembureaus: doe je mee?

Gepubliceerd op: 19-03-2024

Op 6 juni 2024 zijn de Europese Parlementsverkiezingen. Ook deze keer zullen in veel gemeenten ook mensen met een (licht) verstandelijke beperking als vrijwilliger samen met een andere vrijwilliger actief zijn op een stembureau, ook in Waadhoeke.

Vele inclusieve stembureaus in november

Bij de verkiezingen in november 2023 waren in bijna 200 gemeenten meer dan 350 Prokkelduo’s actief als vrijwilliger. Mensen met een (licht) verstandelijke beperking vormden samen met iemand zonder beperking een vrijwilligersduo dat de reguliere stembureautaken uitvoerde. De duo’s en de andere vrijwilligers op de stembureaus hebben het erg positief ervaren.


Prokkelduo’s in juni

Bij de komende verkiezingen op donderdag 6 juni kunnen ook weer prokkelduo’s ingezet worden. Het is ook mogelijk dat mensen met een (licht) verstandelijke beperking alleen even meekijken of onderdeel zijn van een welkomstteam. Vanuit het VN-verdrag Handicap wordt ook gevraagd om te zorgen voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen en dit is een van de manieren waarop onze gemeente er vorm aan geeft.

 

Twee prokkelduo’s in Waadhoeke

Ook in de gemeente Waadhoeke is er ruimte voor twee prokkelduo’s, bij de komende verkiezingen voor het Europees Parlement op donderdag 6 juni. Inwoners van Waadhoeke met een (licht) verstandelijke beperking, die het leuk lijkt om een dagdeel mee te helpen op het stembureau, kunnen zich daarom aanmelden. Voor deelname geldt, wie eerst komt, eerst maalt.

 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.prokkel.nl/inclusieve-stembureaus. Nog steeds vragen? Even mailen of bellen met Saschkia Warners van de gemeente Waadhoeke kan ook, via telefoon 0517 – 380 380 of e-mail s.warners@waadhoe