Nachtbeleving Zwarte Haan onzeker na kritiek raad

Gepubliceerd op: 07-05-2021

Het is nog maar de vraag of de plannen voor trekkershutten, een sterrenkijkhut en een nachttuin op Zwarte Haan doorgang kunnen vinden. De gemeenteraad was donderdag kritisch op hoe de plannen tot stand gekomen zijn, en hekelen het ontbreken van zowel een akoestisch onderzoek ter plaatse als een gedegen verkeersplan. Dat laatste zal er eerst moeten komen, voordat men akkoord gaat.

De raad was donderdag unaniem: er is onrust over de bewoners op Zwarte Haan, er is geen gedegen verkeersplan voor het buurtschap en mogelijke negatieve gevolgen voor de omwonenden worden gebagatelliseerd.

“Zijn de bewoners hier op het verkeerde been gezet?” vroeg Dit Bloem (ChristenUnie) zich hardop af. Ook Haaye Stellingwerf (SAM Waadhoeke) zei met het voorstel te worstelen. “Wy binne foar rekreaasje, mar binne der ek foar ús bewenners, dy’t ûnevenredige oerlêst erfare kinne. Hâlde wy ússels sa net foar de gek?” Leendert Ferwerda (Gemeentebelangen) zei dat de bewoners bij dit soort plannen vanaf het beginstadium betrokken dienen te worden.

 

Lees verder in de Bildtse Post