Oproep: geef ervaringen nieuwe radar Wier door

Gepubliceerd op: 12-03-2021

Tot en met vrijdag 26 maart voeren Defensie en fabrikant Thales testen uit aan de nieuwe radar in Wier. De werkgroep uit het dorp en de gemeente roepen omwonende op om vooral hun ervaringen tijdens deze testperiode. Alleen zo wordt duidelijk welke hinder de omwonenden ervaren van de nieuwe radar en kan daar een oplossing voor gezocht worden.

Testen

Doel van de testen is te onderzoeken wat de aanpassingen die er zijn gedaan, betekenen voor het goed werken van de radar. En wat de mogelijke invloed is op elektrische apparaten in de buurt. De testen vinden plaats op werkdagen. De radar draait dan van 07.00 uur tot 19.00 uur. In deze periode zijn er twee tijdblokken waarin de radar signalen uitzendt: Tussen 09.00 uur en 11.00 uur. En tussen 13.00 uur en 15.00 uur.

Op de testdagen staat de radar altijd uit tussen 19.00 uur ’s avonds en 7.00 ’s ochtends. Zodat u in de avond en nacht geen last heeft van eventuele geluidshinder. Samen met fabrikant Thales onderzoekt Defensie het geluid van de radar. Het kan enkele maanden duren voordat hiervoor een definitieve oplossing is.

Uw reactie is nodig

De werkgroep uit het dorp en de gemeente roepen omwonenden op hun ervaringen te delen. Of deze nu positief zijn of negatief. Dat kan via het online contactformulier op de website van Defensie (https://www.defensie.nl/onderwerpen/radarstations/contact), via het mailadres radarstations@mindef.nl of via telefoonnummer (0800) 1351. Geef uw ervaring liefst door voor vrijdag 26 maart.

Het kan zijn dat Defensie naar aanleiding van uw melding contact opneemt om samen te kijken naar een oplossing voor de verstoring van elektrische apparaten bij u thuis.

Meer informatie en vragen

Op de website van Defensie (https://www.defensie.nl/onderwerpen/radarstations) vindt u meer informatie over militaire radarstations. Ook hier kunt u terecht met uw vragen.