Op zoek naar voorouders

Gepubliceerd op: 16-11-2020

Onderstaand een mail, ontvangen door de webredactie. Wie zou Jacqueline Prater op het juiste spoor kunnen zetten. Goede dag lezer / lezeres . Ik heb een stamboom vraag ( die ik niet bij alle Friezen of Tresoar = stamboom onderzoek in Friesland ) kan stellen , vandaar dat ik hem maar bij jullie stel , misschien dat jullie mij wel kunnen helpen , de goede weg kunnen wijzen . Tussen 1600 en 1700 woonden mijn man’s familie in het Bildt , vooral in Sint Jacobiparochie. Het gaat over de familie Praater / Prater , doopsgezinden in die tijd. Waarschijnlijk zee mensen en boeren .

De eerste die ik vond via een andere stamboom zoeker : Jan Janssen Praater in het kohier boek van 1698 , hij was getrouwd en had kinderen , is jong gestorven ( en ook zijn vrouw ) beide rond 1702-1710.

Daarna is er helaas weinig meer te vinden over deze kinderen, het laatste is een zoon van Jan, Pieter en zijn 2 zoons ( halfbroers van elkaar ) rond 1720 .
Eigenlijk heb ik tussen 1720 en 1780 niets gevonden maar ik voel dat ze wel hebben bestaan .
Er wordt rond 1748 een Cornelis Pieter Praater geboren waarvan niet bekend wie de moeder is. Komt hij inderdaad van de Pieter van Jan af of van een andere tak ????
Deze Pieter trouwt met Santke Pieters, wat haar achternaam is kan ik niet achter komen .
Vanaf deze Pieter loopt de zoekactie alweer redelijk, maar vooral in de tijd tussen 1600 en 1750 kan ik niets vinden, terwijl er wel Praater’s / Prater’s leven in de parochie .
Frustrerend vindt ik het .

Zouden jullie weten hoe ik aan gegevens kan komen die NIET via family search ingewonnen kunnen worden.

Met vriendelijke groeten Jacqueline Prater .

reacties kunt u sturen naar: jacquelineprater54@gmail.com