AED Westhoek vult 'witte vlek'

Gepubliceerd op: 16-10-2022

Het is zover: Westhoek heeft een eigen AED. Aan de Oudebildtdijk 1148 hangt sinds kort het draagbare apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. De AED is al aangemeld bij hartslagnu.nl en dus zichtbaar voor alle aangesloten burgerhulpverleners.

,,De witte vlek in deze omgeving is hiermee opgelost”, vertelt initiatiefnemer Chiel Ruijsbroek, doelend op het feit dat er in de nabijheid van het dorp nog geen apparaat was. Ruijsbroek en zijn buren hielden samen een inzamelactie via het platform BuurtAED.nl van de Hartstichting. ,,Het was een groot succes. Binnen een paar weken haalden we voldoende geld op om niet alleen het apparaat, maar ook een bijpassende buitenkast te kopen.”

Inmiddels is er een flyer bezorgd in het dorp waarin inwoners worden opgeroepen om de reanimatiecursus te gaan volgen. ,,We willen graag meer mensen opleiden die de AED kunnen bedienen. Er is nog ruimte voor aanmeldingen.” De cursus start op maandag 7 november bij de Friezinn. Aanmelding en info: 0641138017.

 

Bron Franeker Courant