Middelsee Schilders St.-Jacobiparochie bieden meer

Gepubliceerd op: 06-05-2022

Middelsee Schilders is bekend in onze regio en de kans dat u hun werk heeft gezien, is dan ook groot. Zo namen de schilders de molen bij Vrouwenparochie, de Van Harenskerk in St.-Annaparochie en de Groate Kerk in St.-Jacobiparochie onder handen. Om maar eens drie ‘Bildt-bepalende’ gebouwen te noemen. Om de Groate Kerk weer in haar originele kleuren te krijgen, werden oude verflagen zorgvuldig weggehaald om tenslotte op de oudste laag uit te komen. “Dit werd de basis.” vertelt eigenaar Hendrik de Jong. “Met deze projecten kunnen we ons vakmanschap laten zien. Naast het schilderen moeten er vaak ook houtreparaties plaatsvinden. Dit is een andere specialiteit van ons.”

Geen zorgen voor de klant

Maar niet alleen historische panden worden door het bedrijf weer mooi gemaakt. Er worden ook veel nieuwbouw- of verbouwprojecten uitgevoerd. En de werkzaamheden hoeven niet tot schilderen beperkt te blijven. Mede-eigenaar en interieur styliste Boukje Hoekstra: “Voor een klant hebben we de inrichting van de hele benedenverdieping helemaal geregeld. Van het ontwerp, de organisatie van het plaatsen van een nieuwe keuken en de timmerwerkzaamheden tot uiteindelijk het uitvoeren van het schilderwerk. We hebben alles geregeld, de werkzaamheden op elkaar afgestemd en de klant hoeft zich hierdoor geen zorgen te maken. Middelsee Schilders regelt de planning en zorgt ervoor dat de werkzaamheden goed op elkaar aansluiten van begin tot eind. Wij zijn hét aanspreekpunt voor alle werkers en natuurlijk de klant. Hierdoor gaat de dienstverlening net een stapje verder.” De interieurtak is een prachtige aanvulling op het werk van Middelsee Schilders door het geven van kleuradvies maar ook de verkoop van raamdecoratie en vloeren. Boukje: “Wij realiseren voor onze klanten dat ze bij thuiskomst elke keer omarmt worden door hun huis”

Nieuwe schilders nodig

Eigenlijk geeft de naam Middelsee Schilders het werkgebied niet helemaal juist weer. De klantenkring bevindt zich in een gebied dat zich uitstrekt van Harlingen tot Dokkum. En ook uitstapjes naar Ameland of Sneek komen voor. Het bedrijf ‘verhuist’ dan mee met tevreden klanten of krijgt er door mond-tot-mond reclame van hen nieuwe relaties. Boukje en Hendrik zijn dan ook trots op de vaste en nog steeds groeiende klantenkring én op hun medewerkers die in de meeste gevallen al jarenlang aan het bedrijf verbonden zijn. Middelsee Schilders is op zoek naar nieuwe vakbekwame schilders die zich thuis voelen in een bedrijf dat van aanpakken weet.

Bron Franeker Courant