Rick de Vries wint spannend Bildts Songfestival: “Ik zei: die prijs pak ik niet”

Gepubliceerd op: 12-11-2023

Het 36e Bildts Songfestival is gewonnen door Rick de Vries. Maar vanzelf ging dat niet: de jury had deze keer lang nodig om een winnaar te kiezen.

Een echte talentenjacht is het Bildts Songfestival niet: het gaat vooral om de show en het feest. De 17 deelnemers moesten dan ook vooral het publiek vermaken.

De sfeer zat er dus al goed in toen net na middernacht alle deelnemers het podium opkwamen voor de prijsuitreiking. Die liet wel even op zich wachten.

Harde noten
“We hebben wel een halfuur gezeten, dat heb ik nog nooit meegemaakt”, vertelt jurylid Pé Stienstra. “Er zijn harde noten gekraakt, we stonden in tweestrijd.”

Maar het het lukte uiteindelijk wel: Rick Onijdes de Vries krijgt de eer dit jaar met zijn versie van Snelle’s In de Schuur:

Zelf zag hij het niet aankomen. “Dit is het eerste jaar dat ik zei, die prijs pak ik niet”, vertelt De Vries. “Ik heb een nummer gekozen wat ik leuk vind om te doen.”

De tweede prijs was voor Martin Postuma met Wanted Dead or Alive (Bon Jovi), derde was Jolien van Tuinen met AC/DC’s Highway to Hell.

De publieksprijs ging naar Tjitze Steenstra. Hij kreeg de zaal het best mee met zijn uitvoering van Born to be Wild van Steppenwolf.

Bron en audio van het winnende nummer via deze link van Omroep Zilt