Belastingspreekuren in de Bibliotheek

Gepubliceerd op: 14-02-2023

Het is binnenkort weer tijd voor de belastingaangifte en daarom zijn er deze maand belastingspreekuren in de bibliotheek. Woensdag 22 februari van 15.30 tot 17.30 uur in bibliotheken Franeker en Harlingen en vrijdag 24 februari van 10.00 tot 11.30 uur in Bibliotheek St.-Annaparochie. De geschoolde vrijwilligers van Humanitas zitten tijdens dit spreekuur klaar om advies te geven en vragen te beantwoorden over de belastingaangifte. Het belastingspreekuur in de Bibliotheek is gratis voor iedereen en aanmelden is niet nodig.

Tijdens het belastingspreekuur kunnen bezoekers vragen stellen over bijvoorbeeld de inkomstenbelasting, een toeslagpartner of de aanvraag van toeslagen. Ook wie wil weten voor welke aftrekposten zij in aanmerking komen of hoe online aangifte werkt kan terecht tijdens het spreekuur. Het spreekuur wordt in samenwerking met Humanitas en in St.-Annaparochie ook samen met Stichting Welzijn Ouderen georganiseerd. Mensen die moeite hebben met het invullen van de belastingaangifte kunnen hiervoor tijdens het spreekuur ook een afspraak maken met de vrijwilligers die aan huis kunnen helpen met invullen. Aanmelden voor het spreekuur is niet nodig, zijn de vrijwilligers even bezet, dan staat de koffie klaar.

 

Naast dit eenmalige belastingspreekuur zijn er meer spreekuren in de bibliotheek. Zo is er in Bibliotheek St.-Annaparochie elke maand Dokter Leesplezier, een spreekuur voor kinderen die lezen moeilijk of juist te makkelijk vinden. Onze dokters weten de beste boeken te vinden en barsten van de leestips. Daarnaast is er in Franeker elke dinsdag (13.30-15.30), in Harlingen elke woensdag (09.30-11.30) en in St.-Annaparochie elke woensdag van 13.30 tot 15.30 een digitaal spreekuur voor wie vragen heeft over telefoon, laptop of tablet. Wie juridisch advies nodig heeft, bijvoorbeeld over erfrecht of een geschil op het werk is er een juridisch spreekuur in bibliotheken Harlingen en Franeker, om de week op donderdagmiddag. Tot slot is er elke vrijdag een spreekuur voor energieadvies in Bibliotheek St.-Annaparochie. Wie tips zoekt om het energieverbruik te verlagen, kan daar terecht. Al deze spreekuren in de bibliotheek zijn gratis toegankelijk voor iedereen en aanmelden is niet nodig.

 

Wie vragen heeft over de digitale overheid (van het aanvragen van een DigiD tot het indienen van zorgdeclaraties en het verlengen van een rijbewijs) hoeft niet te wachten op een spreekuur. Het Informatiepunt Digitale Overheid is altijd open als de bibliotheek open is.