Alles over plan getijdenkunstwerk Westhoek

Gepubliceerd op: 09-11-2019

Niet iedereen was bij de info-avond van Sense of Place op 30 oktober j.l. Voor wie niet geweest maar wel benieuwd is, heeft Streekbelang Oost-en Westhoek het gepresenteerde plan op een rij gezet.

Wat is het idee achter dit kunstwerk?

Met dit werk wil de maker Marc van Vliet:

  • Het Wad toegankelijk maken
  • Zeeleven zichtaar maken
  • De beleving van eb en vloed versterken
  • Een vogeluitkijkplateau bieden
  • Een rustplek bieden
  • Natuur- en rustzoekers aantrekken
  • Aandacht voor het Wad versterken

Dit project maakt deel uit van een serie projecten in gang gezet door Sense of Place. Sense of Place maakt met culturele landschapsprojecten de unieke waarden van natuur, landschap en cultuurhistorie van het bijzondere UNESCO werelderfgoed Waddengebied zichtbaar voor een breder publiek. De regio krijgt hiermee tegelijk een economische en sociaal-maatschappelijke impuls.
Sense of Place initieert zelf projecten, maar ondersteunt ook vaak de initiatieven van lokale gemeenschappen en helpt deze te realiseren. De projecten hebben respect voor de cultuur en natuur van het gebied en vertellen het verhaal van de locatie en het landschap. Ze geven de plek daarmee extra aantrekkingskracht en betekenis: a Sense of Place.

De komende jaren wordt een lint van culturele landschapsprojecten gerealiseerd, van Den Helder tot en met de Dollard, op het vaste land en op de eilanden. Kunstenaars, landschapsarchitecten, onderzoekers, bewoners, gebruikers, maatschappelijke organisaties, ondernemers, natuurbeschermingsorganisaties en overheden worden met elkaar in contact gebracht om samen op innovatieve wijze vorm te geven aan culturele landschapsontwikkeling.

voor verdere informatie: 

https://streekbelangoost-enwesthoek.nl/alles-over-plan-getijdenkunstwerk-westhoek/?fbclid=IwAR1v4iCpAfTAPO1gLDWBXoPsIX_GJok3sNI1CsYWcoBX7dhCsCxK1aHGHhs