Dronken Sint Jabuurster ligt in tuin na dolle achtervolging door Leeuwarden

Gepubliceerd op: 08-05-2024

Een man uit Sint Jabik (32) heeft een rijontzegging en boete gekregen voor rijden onder invloed. Het kostte de politie begin juli 2022 de nodige moeite om de man in te rekenen.

Uiteindelijk werd de man na een dolle achtervolging door Leeuwarden aan de Harlingerstraatweg aangetroffen. Hij was met een maat op stap geweest in Leeuwarden.

De maat zou terugrijden, maar bleek gedronken te hebben. Net als de verdachte. Die raakte in paniek toen hij bij het uitrijden van de parkeergarage bij de Oldehove een politiewagen zag staan.

De politie was gebeld door het personeel omdat het uitrijden van de parkeergarage niet bepaald vlekkeloos ging. De Sint Jabuurster ging er als een speer vandoor. Uiteindelijk parkeerde hij de auto achter een van de flats aan het Europaplein.

Hijzelf werd liggend aangetroffen in de tuin van een woning aan de Harlingerstraatweg. Hij was over een muurtje gesprongen en aan het hoofd gewond geraakt.

Weg rijbewijs
Inmiddels heeft hij zijn lesje geleerd, meldde zijn advocate. Hij drinkt niet meer sinds hij werd aangehouden. Hij liep nog wel in proeftijd. Zijn rijbewijs raakte hij in totaal 19 maanden kwijt: Justitie en het CBR namen het in.

Hij werd veroordeeld tot een boete van 950 euro en een rijontzegging van 237 dagen, de tijd dat Justitie het rijbewijs onder zich had.

De veroordeling had wel tot gevolg dat de man een tweede strafpunt krijgt, waardoor het rijbewijs permanent – ‘van overheidswege’ zoals het officieel heet – ongeldig is.

Bron Omroep Zilt