Drukbezochte zonovergoten Sint Jaasmet

Gepubliceerd op: 25-06-2022

Van 17 t/m 20 juni was het 4 dagen feest in Sint Jabik! Na 2 jaar geen kermis te hebben gevierd mocht het eindelijk weer en dat hebben we geweten. Iedere dag veel bezoekers en veel deelname aan al de activiteiten. Uiteraard speelt het weer altijd een grote rol tijdens de kermis, nagenoeg alle 4 de dagen kon de korte broek aan, het waren aangename temperaturen.

Open Bildts Kampioenskap Aaigooie

Nadat de kermis om 16 uur open ging, werd er s ’avonds om 18.45 uur de 1e activiteit georganiseerd, het Open Bildts Kampioenskap Aaigooie.

Er waren 18 deelnemers bij de jeugd. De eerste afstand was 5 meter en een ieder had 2 kansen. Wanneer de ei heel werd gevangen werd de afstand met 2 meter verlengd. De hoogste afstand die werd behaald was 23 meter.

De uitslag was als volgt:
1e prijs: Melle de Haan en Lars van Dijk
2e prijs: Liv van der Heide en Evi Meijer

Om 19.15 uur was de jeugd klaar en gingen de senioren van start met maar liefst 40 deelnemers.

Hier was de eerste afstand 10 meter en ook hier had een ieder 2 kansen en werd de afstand met 2 meter verlengd wanneer de ei heel gevangen werd.

Bierblingo

Ook dit jaar was de Bierblingo weer een mega succes! Er was zoveel deelname dat de week voor de kermis de lijnen werden gesloten en opgeven niet meer mogelijk was, de tent was vol!

Dit jaar was het thema; Apres Ski. Voor sommigen was het behoorlijk zweten in ski kleding met een temperatuur van dik boven de 25 graden in de tent, maar dat mocht de pret niet drukken.

Fantastische outfits kwamen voorbij en vele pullen bier gingen door de tent die werden bezorgd door de bierdames. Er waren vele bingo’s maar ook moest er soms gezongen worden door mensen met een valse bingo. Wederom een avond voor in de boeken!

Volleybaltoernooi

De traditie op de zaterdagmiddag, het volleybaltoernooi ging om 13.00 uur van start.

De deelname bij de senioren was gigantisch, maar liefst 21 teams hadden zich hiervoor opgegeven.

Er werd gespeeld in poules, waarbij de winnaars doorgingen naar de halve finale en vervolgens de finale. De winnaar deze dag was team REHAB met de spelers; Fedde Triemstra, Anton Woudwijk, Bauke Triemstra, Daniel Houtsma, Syb Wijnstok, Benjamin Houtsma, Jerryt van der Velde, Jarco Kingma, Robert Machiela en Kars Valkema. Na afloop was er live muziek van Start Like Us en gingen er vele voetjes van de vloer.

Dames + Heren Hoofdklasse

Er was een prachtige arena gebouwd voor dit weekend, vooral voor het hoofdklasse kaatsen werd deze indeling bedacht. In het midden de feest tent, het veld van de dames hoofdklasse lag direct bij de ingang van het sportcomplex (het kaatsveld) en als men door de tent heen liep kwam men bij het veld van de heren hoofdklasse (pupillenveld) wat ten opzichte van het dames veld 90 graden was gedraaid. Het is voor het eerst dat de veld indeling in St. Jabik zo was opgebouwd. Het was een groot succes!

Om klokslag 12:00 barstte de strijd los. Bij de dames stond deze dag in het teken van de 2de pilot wedstrijd met 6 partuur op de lijst. Zij waren verdeeld over 2 poules van 3 parturen en de winnaars van elke poule gingen met elkaar de strijd aan om de 1e en 2e prijs. Uitslag dames:

1e prijs:

Ilse Tuinenga (K)                 Franeker
Louise Krol                          Broeksterwald
Sjanet Wijnia                       Wommels

2e prijs:

Anne Berber Zeinstra  Leeuwarden
Corrie Kroondijk                 Easterein
Fiera de Vries                     Groningen

Bij de heren werd er zoals altijd gekaatst met 10 parturen. De eerste partijen was er weinig spanning maar de halve finale en finale waren prachtige partijen om te zien. Deze werden dan ook gekaatst door de parturen die de dienst uitmaakten deze dag, partuur van der Bos, Steenstra en Bergsma. Zij mochten dan ook aan het eind van de dag hun prijs in ontvangst nemen voor de bestuurstent.

1e prijs:

Marten Bergsma                Minnertsga
Dylan Drent                        Harlingen
Hendrik Kootstra (K)          Minnertsga

2e prijs:

Tjisse Steenstra                 Bitgummole
Renze Hiemstra                 Deinum
Hans Wassenaar                Bitgummole

Na afloop van het kaatsen was er een fantastisch optreden van Exposure waarbij vele bezoekers van het kaatsen bleven hangen.

Lees verder op de site van Bildt.nu