Meld je aan voor de gratis energiecoach en bespaar energie én geld!

Gepubliceerd op: 16-11-2020

Weet u hoeveel elektriciteit en gas u verbruikt? En welke apparaten veel stroom gebruiken? Zo'n 98 procent van je energierekening gaat op aan kosten waar je zelf invloed op hebt. Als je daar goed inzicht in hebt, is het makkelijker om energie te besparen. Dat is goed voor het milieu én voor de portemonnee. Daarom biedt de gemeente bij wijze van proef de inwoners van Sint Jacobiparochie en Tzum deze winter kosteloos een energiecoach aan, die helpt met handige bespaartips én gratis bespaarproducten. Makkelijk verdiend!

Hoe het werkt

  • De energiecoach komt bij u langs en geeft inzicht in hoe je eenvoudig energie bespaart. Hij of zij neemt een gratis bespaarpakket mee en brengt dat samen met u aan. In dit pakket zitten onder andere ledlampen, radiatorfolie en een tochtstrip. De energiecoach laat ook zien hoe je gemakkelijk je energieverbruik zelf kan bijhouden. U bespaart meteen energie.
  • Na een poosje komt de energiecoach nog een keer bij u langs om te kijken hoe het gaat en waar u nog behoefte aan hebt.

 

Meedoen?

  • Woont u in Sint Jacobiparochie of Tzum en wilt u graag besparen op uw energieverbruik? Meld u dan vóór 1 december 2020 aan bij projectleider Yang Soo Kloosterhof. Dat kan via kloosterhof@waadhoeke.nl. Graag met vermelding van uw naam, adres en telefoonnummer.
  • Na uw aanmelding neemt de energiecoach contact met u op voor het maken van een afspraak. Met uw aanmelding stemt u ermee in dat we uw contactgegevens gebruiken voor het maken van een afspraak.
  • Natuurlijk houdt de energiecoach tijdens het bezoek altijd rekening met de geldende coronaregels.
  • In de proef is ruimte voor 20 huishoudens per dorp, dus wees er snel bij!

 

Meer informatie?

Voor meer informatie over de energiecoach kunt u contact opnemen met projectleider Yang Soo Kloosterhof. Dat kan via y.kloosterhof@waadhoeke.nl of 06 – 1868 5957.

De proef is een initiatief van de gemeenten Harlingen en Waadhoeke en wordt mee mogelijk gemaakt door De Bouwvereniging, De Skûle Welzijn, gebiedsteams Harlingen en Waadhoeke, TOER, Hanzehogeschool Groningen en provincie Fryslân. De opbrengst van de pilot moet in het voorjaar leiden tot een aanpak voor de regio Noordwest-Fryslân, zodat meer huishoudens straks kunnen profiteren van de energiecoach.