Kûnst in skuren tijdens de Bildtse Aardappelweken

Gepubliceerd op: 27-06-2023

Net als tijdens de voorgaande edities wordt er op vier moderne akkerbouwbedrijven kunst tentoongesteld. Dit keer zullen zijn er 19 kunstenaars uitgenodigd om deel te nemen aan de expositie. Zij hebben allen speciaal werk gemaakt of zijn bekend door hun werk over landschap, aardappels, aarde/het land en de waddenkust. Te zien zijn onder andere schilderijen, keramiek, film, fotografie, grafiek, beelden, tekeningen en installaties. Deelnemende kunstenaars zijn: Fam. Smits: Kaneli & Smit, Ellen Mandemaker, Francoise Stoop, Wim Warrink Fam. Palsma: Kitty Boon, Abe Gerlsma, Marjolein Poortvliet, Linette Raven, Hanneke Roelofsen Fam. Rodenhuis: Jenny Boot, Anca Blok, Wia Bouma, Annagreet Hoogeland, Renée Marcus Janssen, Heine Noordstra, Melis van der Sluis, Catrinus Spinder Fam. Binnema: Karin Mennen, Saskia Pfaeltzer

 

Tijdens de weekenden zullen er extra activiteiten plaatsvinden in de vorm van onder meer poëzievoordrachten, workshops en creatieve sessies van kunstenaars die op locatie aan het werk zijn.

Axomama

Axomama is de godin van de aardappel. Maar de godin gedraagt zich soms als een mens. Uit jaloezie verandert zij een veredelaar in een aardappel. Maar juist door haar menselijke trekjes weet Axomama het verhaal ook tot een goed eind te brengen. Zij koppelt een jonge boerin aan een boer. En zij tovert de veredelaar terug in een man. Het laat zich raden dat zij hem op zichzelf verliefd laat worden. De cast bestaat uit Theun Plantinga, Tet Rozendal, Jitze Grijpstra en Lysbeth Welling. Deze acteurs hebben ruimschoots hun sporen verdiend in het theaterlandschap. Zij zullen ook verschillende liedjes zingen in het humoristische stuk.

 

Kijk voor meer info op https://www.bildtseaardappelweken.nl/