Jongens Afdeling partuur K.V. ‘t Noorden pakt tweede prijs in Holwerd.

Gepubliceerd op: 17-05-2019

Zondag 12 mei stond de eerste afdelingswedstrijd voor de jongens op de kalender. Dit jaar bestaat het partuur van KV ’t Noorden uit Jesse Kroondijk, Wesley van der Vaart en Verry van der Meer.

Jesse is woonachtig in Sint Annaparochie maar mag dankzij het eenlingenbeleid voor Sint Jabik uitkomen en dat is een zeer welkome aanvulling voor ons afdelingspartuur. Eigenlijk kun je spreken van een echt Bildts partuur.
De lijst voor deze dag was ‘gunstig’, de sterke parturen stonden niet al te dichtbij op de wedstrijdlijst. De eerste twee wedstrijden verliepen vrij eenvoudig, er werd door de heren geen eerst afgestaan en zo belandden we in de derde omloop. Hier moest er worden aangetreden tegen Hommert-Jutrijp, deze traden aan met o.a. de tweeling Veltman. Door degelijk te kaatsen en sterk opslag werk van Jesse, hij sloeg de gehele dag voor best op, werd deze enerverende partij op 4-5 4-6 in ons voordeel beslist. Voor een plek in de finale moest er worden afgerekend met Tzum, deze jongens kaatsten de gehele dag met z’n tweeën en deden dit zeer verdienstelijk. Na eerst achter te hebben gestaan werd de achtervolging ingezet en werd het een spannende wedstrijd. Verry en Wesley weerden zich kranig in het perk en aan de opslag hadden Jesse en Wesley het goed onder controle. Na drie eersten gelijk liepen we dan ook door naar 5-3 en 6-6, het was Jesse die de partij besliste met een mooie zitbal. In de finale wachtte het altijd lastige en sterke Dronrijp. Dit sterke partuur met allemaal zoons van oud hoofdklassers hadden deze dag duidelijk gemaakt dat zij voor één prijs kwamen. Tot twee eersten gelijk konden we gelijke tred houden maar hierna raakten de heren uit Dronrijp uit het zicht. Ook op twee keer zes gelijk trokken we aan het kortste eind en dan is het zwaar kaatsen tegen deze heren. Uiteindelijk stonden de jongens aan het einde van de dag met een mooie tweede prijs in de handen en dit beloofd hopelijk nog veel moois voor de rest van het kaatsseizoen.